top of page

Mari Zetterqvist Blokhuis

Mari är utbildad ridlärare (Svensk Ridlärare Level 3) och har en Fil kand i pedagogik. Hon har undervisat blivande ridlärare i pedagogik och undervisningsmetodik på Strömsholm under många år. Innan Mari flyttade till Strömsholm jobbade hon som ridlärare i Linköping och Katrineholm. Hon har ridit och haft häst i hela sitt liv och har tävlat upp till Prix St George i dressyr. 

Sedan år 2007 driver Mari eget företag MZ Equitation. I maj 2019 disputerade hon med avhandlingen Interation mellan ryttare, här och tränare - ett mångfacetterat pussel i ämnet den praktiska kunskapens teori på Södertörns Högskola. Den handlar om kommunikationen mellan ryttare och häst och om hur ridlärare/ tränare lär ut denna kommunikationen.

Under åren 2006-2008 drev Mari ett forskningsprojekt där målet var att försöka hitta metoder för att förbättra ryttares sitsar. Hon brinner för att ryttare ska få nöje i sin ridning och att det ska bidra till Hållbara Hästar.

År 2019 startade Mari företaget Rider's Position tillsammans med Charlotta Mantell. Syftet är att förbättra samspelet mellan ryttare och häst genom att använda digitala hjälpmedel. Läs mer här! 

Mari vill gärna dela med sig av sina kunskaper i form av Sitsclinics och föreläsningar. Hon producerar böcker och utbildningsmaterial för ryttare.  År 2013 publicerades boken "Sitsskolan – övningar för bättre sits med och utan häst" i samarbete med Kentaurmagasin. Den första upplagan tog snabbt slut och en andra upplaga har tryckts upp. År 2019 kom uppföljaren HållbarHäst som Mari skrev tillsammans med Cajsa Ericson.

Mari har i många år varit återförsäljare av Balimopallen som är ett fantastiskt hjälpmedel för ryttare och Posture selen och västen som hjälper ryttare att få en bra hållning till häst.

Se produkterna här

bottom of page