Kurs & föreläsning

Sitsclinics 

Mari håller föreläsningar i pedagogik och undervisningsmetodik inom ridsporten. Dessutom håller hon föreläsningar och clinics om ryttarens sits på ridskolor och ridanläggningar där hon visar hur ryttare kan förbättra sin sits genom övningar både till häst och utan häst . Mari använder olika hjälpmedel varav ett är den välkända Balimo-pallen. Hon håller även föreläsningar och clinics om kommunikation mellan ryttare och häst och ger verktyg till hur ridlärare och tränare kan bidra till att förbättra ryttares förmåga till en framgångsrik kommunikation med hästen.

Maris vision är att ryttare ska förbättra sin ridning och sits så att både häst och ryttare får mer nöje av ridupplevelsen . En bättre sits bidrar samtidigt till att öka hästens hållbarhet och minska risken för att hästen ska påverkas negativt av ryttarens sitsfel. 

 

Body Check – presterar du och din häst på topp?

Ryttare med egen häst erbjuds en "Body Check" där du får en genomgång av både din egen och din hästs kropp och rörelser för att ni ska få möjlighet att prestera optimalt tillsammans.

Syfte: Har du eller din häst rörelseinskränkningar, låsningar eller någon annan muskelpåverkan kan detta påverka hela samspelet såväl psykiskt som fysiskt.

Vi vill ge dig verktyg att utifrån ett helhetsperspektiv arbeta både med din egen sits och din hästs rörelsekvalité för att förbättra kommunikationen och prestationen.

Innehåll i "Body Check"

  • Genomgång av din häst dels i stallet och dels i ridhuset för att kolla ekipagets rörelsekvalitet

  • Sitsträning i ridhuset för att analysera och förbättra ryttarens sits och därmed samspelet med hästen

  • Ryttartester och övningar för att analysera ryttarens fysiska status och ge tips på kompletterande träning utan häst

  • Råd från sjukgymnast om du eller din häst har några speciella problem, möjlighet finns även till fortsatt behandling av dig eller din häst

Tid: Genomgången tar ca 2 timmar per ekipage.

Medverkande

Cajsa Ericson, Legitimerad Sjukgymnast, Av Jordbruksverket Godkänd Djursjukgymnast, Dipl Massör.
Mari Zetterqvist Blokhuis, svensk ridlärare 3, fil dr i praktisk kunskap som forskat om interaktion mellan ryttare och häst inklusive metoder för att förbättra ryttarens sits. 

Tid och plats: Stigsbergs Gård, Bålsta lördagen den 15 februari 2020. 
Kostnad: 1200:- inkl moms. 100:- i ridhushyra tillkommer för dem som inte är uppstallade på Stigsberg. 

 

Förfrågan och bokning

Mari Zetterqvist Blokhuis: mari@mzequitation.se / tel 073-946 96 79.

För mer info

Cajsa Ericson, Animotion Rehab, www.horsepower.dinstudio.se
och www.mzequitation.com.

 

Introduktionskurs i kinesiotape

Det finns en enkel förklaring till varför Kinesiologytaping har blivit så populärt: skador kan läka upp till dubbelt så fort. Tejpen kan användas enskilt eller tillsammans med andra traditionella rehabiliteringsmetoder för att få människor och djur smärtfria och så fort som möjligt tillbaka i arbete/träning. Metoden kan även användas som komplement till den vanliga träningen för att hjälpa hästen att använda sina muskler på rätt sätt eller helt enkelt som sjukgymnastik specifikt – du går ju till gymet och tränar extra på dina svagheter – varför ska inte hästen få samma chans?

För att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen ser vi att du är veterinär, sjukgymnast, kiropraktor, equiterapeut eller massör (alternativt har goda kunskaper om hästens anatomi och funktion) och mycket god hästvana.

Just nu har vi ingen kurs inplanerad men du kan göra en intresseanmälan så kontaktar vi dig när vi har en ny kurs på gång på: mari@mzequitation.se

Kostnad: 1875:- (inkl 25% moms) Fika, lunch och tejp ingår, max 10 deltagare.

Kursledare: Cajsa Ericson, Animotion Rehab, www.horsepower.dinstudio.se

Mer information: tel nr 073-946 96 79.

 

Innehåll

Under förmiddagspasset går vi igenom grundteknikerna för tejpning, du får prova själv att tejpa och att känna hur det känns att ha tejp på kroppen. Vi kommer att gå igenom några tekniker för ryttarens vanligaste problem innan vi går över till hästen. Där arbetar ni två och två på varje häst och funderar ut hur ni vill använda tejpen på just den här hästen.

Vi avslutar med att gå igenom allt tillsammans och får en chans att lära av varandra. Det finns inga kokbokslösningar utan varje häst är en egen individ – precis som du själv!