top of page

Kurs & föreläsning

Föreläsningar och clinics 

Maris speciella intresse är samspel mellan ryttare och häst. 

 

Ryttaren sits 

Mari håller föreläsningar och clinics om ryttarens sits på ridskolor och ridanläggningar där hon visar hur ryttare kan förbättra sin sits genom övningar både till häst och utan häst. Mari använder olika hjälpmedel varav ett är den välkända Balimo-pallen.

 

Kommunikation mellan ryttare och häst 

Hon håller även föreläsningar och clinics om kommunikation mellan ryttare och häst och ger verktyg till hur ryttare, ridlärare och tränare kan bidra till att förbättra ryttares förmåga till en framgångsrik kommunikation med hästen.

Maris vision

Maris vision är att ridning ska vara en positiv upplevelse för både häst och ryttare. Och att hästen är en aktiv part i samspelet. Genom att ryttare förbättrar sin sits och sin förmåga att kommunicera med hästen får både häst och ryttare mer nöje av sin ridning och kan även prestera bättre.  

 

Body Check – presterar du och din häst på topp?

Ryttare med egen häst erbjuds en "Body Check" där du får en genomgång av både din egen och din hästs kropp och rörelser för att ni ska få möjlighet att prestera optimalt tillsammans.

Syfte: Har du eller din häst rörelseinskränkningar, låsningar eller någon annan muskelpåverkan kan detta påverka hela samspelet såväl psykiskt som fysiskt.

Vi vill ge dig verktyg att utifrån ett helhetsperspektiv arbeta både med din egen sits och din hästs rörelsekvalité för att förbättra kommunikationen och prestationen.

Innehåll i "Body Check"

  • Genomgång av din häst dels i stallet och dels i ridhuset för att kolla ekipagets rörelsekvalitet

  • Sitsträning i ridhuset för att analysera och förbättra ryttarens sits och därmed samspelet med hästen

  • Ryttartester och övningar för att analysera ryttarens fysiska status och ge tips på kompletterande träning utan häst

  • Råd från sjukgymnast om du eller din häst har några speciella problem, möjlighet finns även till fortsatt behandling av dig eller din häst

Tid: Genomgången tar ca 2 timmar per ekipage.

Medverkande

Cajsa Ericson, Legitimerad Sjukgymnast, Av Jordbruksverket Godkänd Djursjukgymnast, Dipl Massör.
Mari Zetterqvist Blokhuis, svensk ridlärare 3, fil dr i praktisk kunskap som forskat om interaktion mellan ryttare och häst inklusive metoder för att förbättra ryttarens sits. 

Tid och plats: Ingen inplanerad just nu. 

 

Förfrågan och bokning

Mari Zetterqvist Blokhuis: mari@mzequitation.se / tel 073-946 96 79.

För mer info

Cajsa Ericson, Animotion Rehab, www.horsepower.dinstudio.se
och www.mzequitation.com.

bottom of page